Wat anderen vinden

Hier leest u wat recensies over de concerten die Con Amore gegeven heeft:

18 november 2017

Con Amore goes colourful, een palet aan liederen. Concert in de Hoofdstraatkerk op 18 november 2017. Dirigent Harry Huisjes. Piano Luko Hans. Dwarsfluit: Nadia Huisjes. Percussie: Richard Woudenberg. Elektrische gitaar Emile Boer. Banjo Julius Pangkey. Solist met akoestische gitaar en percussie: Sabien Bouw ‘Oops. I did it again’, ‘She’, ‘Peter Pan’. Solist met akoestische gitaar Emile Boer ‘Father and son’, ‘Isle of hope, isle of tears’. Solist uit het koor: Rolien Otten Gabrielle’s sâng’, ‘Lena’s sâng’. Vocaal ensemble uit het koor: 5 mannen, 4 vrouwen ‘Sentimental journey’, ‘Over the rainbow’. Solo van de mannen ‘A place in the choir’.

Een verwachtingsvol geroezemoes vult de zaal op zaterdagavond in het midden van november. De kou blijft buiten, de kachels aan het plafond gloeien. Publiek van alle leeftijden zoekt een goed luisterplekje. De wanden van de oost-muur zijn zacht verlicht in de primaire kleuren. Her en der een kleurige doek. Dan komen de zangers binnen. Een lichte spanning zichtbaar in het lijf. Concentratie op de gezichten. De solisten, muzikanten, dirigent volgen, zoeken hun plaats. Allen gekleed in zwart, wit met gele, rode, blauwe accenten. Naast het podium een schilderij van Otty met dansende mensfiguren getekend in dezelfde kleurlijn.

Het koor heeft in het Mondriaanjaar aanleiding gevonden voor hun programma: contrastrijke muziek pal naast elkaar uitgevoerd, zo versterken de diverse muzieksoorten elkaar. Een afwisseling van tere balladen, ruige pioniersklanken, slepende volksmelodieën, kabbelende riedeltjes, verstillende noten, expressie door dynamiekwisseling, een eenvoudige melodie, een complex muzikaal gesprek tussen de diverse koorstemmen. Dit alles uitgevoerd door volledig koor, een ensemble van 9 stemmen, een jonge pittige vrouwenstem, een volle mannenstem, een warme alt, ‘de mannen’. Ook instrumentale diversiteit: piano, akoestische gitaar, elektrische gitaar, banjo, percussie, dwarsfluit, bespeeld door kundige musici.

De tekst van een lied van Tracey Spencer met muziek van de Amerikaanse componist Joseph Martin vertolkt de passie van het koor: ‘Ik heb een lied te zingen, een gave te geven, ik heb muziek die ik niet alleen kan zingen, kom en zing met mij.’

Con Amore creëert deze avond een sfeervolle, gemoedelijke muzikale happening, waar iedereen zichtbaar van geniet. Het musiceren van dit koor en deze muzikanten ontspant me meer en meer. Er zijn liederen waar ik zonnig van word, muziek die me even optilt uit de omgeving, me doet zwerven langs rivieren, zweven over bergen en heuvels; een tekenfilmpje over de levensweg van twee mensen met harmonieuze, vertellende muziek van dwarsfluit en piano verstilt me en bepaalt me net als enkele van de liederen bij diepe levensvragen; filmmuziek roept fragmenten van de film op; ik reis door Ierland, Schotland, de vlakten van de Verenigde Staten en Venezuela, de warmte van de Zweedse gezelligheid, de diepte van Indiaanse poëzie; ik vrolijk op van de geestdrift, hartstocht, ingetogenheid. De tekst van het Keltische lied ‘A place in the choir’ :“Alle schepselen hebben een plek in het koor, de een zingt laag, een ander wat hoger, de een zingt zonder verlegenheid, een ander maakt muziek met handen, voeten of wat dan ook.” verwoordt denk ik de rode draad van de avond: contrast schept schoonheid. Het plezier in, van, met muziek spat van alle aanwezigen. De energie en dynamiek van de muziek, de enthousiaste, melodieuze, betrokken, gedegen vertolkingen van muziek en tekst raakt iedereen. Het koor zwaait uit met: ‘Stop nooit met dromen, laat je verbeelding de vrije loop en geniet met volle teugen van het leven.’ uit de Amerikaans song Impossible dream. Het was een waardevolle avond.

Loes L.W. Jansen.

22 juni 2016

Zomeravond Concert in Ruinen

Het was een stralende dag, die woensdag in juni. Een zonnige zomerdag. De bomen op de brink in Ruinen stonden, omhuld met paarse doeken en verbonden door een vlaggetjeslijn, stilletjes op ons te wachten in de avondzon. De deuren van de Maria Kerk stonden open en de leden van Con Amore betrokken licht gespannen hun plek. De kerk zat bijna vol. Bekenden. Familie. Belangstellenden. Het concert begon. ‘Niemand Anders’, een fantastisch liefdeslied, waar je al je gevoel in kwijt kan, werd opgevolgd door Pastorale, met zijn grandioze mannenpartij. (Als onze mannen in vorm zijn, klinkt het werkelijk adembenemend en ben ik trots op zoveel talent, haha). Mmm, het leek me dat het deze keer ook goed klonk. Misschien, bedacht ik opgewekt, bereikten onze klanken wel, via de dikke kerkmuren, de terrassen rond de Brink, waar mensen een kop koffie dronken, of likkend aan een ijsje, ‘Always There’ herkenden. Of ‘Hello Dolly’. Of de nigro spiritual, the Poor Wayfairing Stranger. Qua uitstraling naar ons publiek binnen de kerkmuren deden we het ook wel goed. Ook al konden we ons naslagwerk eigenlijk niet best missen. Eerlijk is eerlijk. De sterren van de hemel zingen kon nog net niet, want we beleefden die woensdag onze langste dag, maar bij wijze van, kwamen we toch een heel eind. Emile, onze troefkaart met zijn solozang leverde uiteraard de nodige punten op en, indirect voor het koor, extra credits. Julius Pankey zorgde eveneens voor wat charme, afwisseling en aanvulling. Afgesloten werd met de melodieuze Keltische ‘schoonheden’ (waar je nooit spijt van hebt als je er aan begint) en lekker in het gehoor liggende meezinger ‘One Song’. Het was een mooie zomeravond, waar wij ons steentje aan hebben mogen bijdragen! Op het terras van het naburige eetcafé namen we, met een gerust hart over de goede afloop, een verfrissend drankje. Of een kop koffie. Of een bitterbal.

Fijne vakantie, Enny Fransen

13 maart 2016

Con amore goes Dixie

Dit was de titel die de muzikale middag meekreeg van het zangkoor Con Amore uit Hoogeveen.

Afgelopen zondag middag was de uitvoering van het jaarlijkse concert dat bijgewoond werd door bijna 200 mensen.Tijdens het concert werden bijdragen geleverd door het Dixie orkest “Old Jazz Fellows”, het duo Mr.Bojangles, het zangkoor Con Amore en het vocaal ensemble van het koor. De algehele leiding lag in handen van dirigent, arrangeur en pianist Henry Huisjes.

De middag stond in het teken van muziek uit Musicals, Nederlandse ballades en werken met een Keltische oorsprong. Deze waren voor een deel een in Dixiestijl. Het programma gaf gevarieerde combinaties van solo zang door het koor; muziek van het Dixie orkest en bijdrages van Mr. Bojangles. De opening werd spetterend gedaan met “It don’t mean a Thing” door het koor en werd in tweede instantie overgenomen door The Old Jazz Fellows. Verder werden er muziekstukken ten gehore gebracht van Jeroen Boom; Ramses Shaffy en vele andere componisten.

Treffend was het lied “Alleen voor jou” dat door Solist Emiel Boer op inspirerende wijze werd gebracht waarbij hij werd begeleid door dirigent en pianist Henry Huisjes. Het samenspel van het koor en het Dixie-orkest werd op treffende wijze omschreven als een opbloeiende liefde. Hiermee werd op een juiste wijze aangegeven hoe goed deze combinatie een succes vormde op de middag.

Voor de gelegenheid werd het koor op de piano begeleid door Luko Hans.

Als laatste nummer werd door het koor en orkest het lied “From the time you say goodbye” uitgevoerd. Dit gaf aan dat het koor nog lang niet is uitgezongen en al uitziet naar een volgende ontmoeting met haar publiek en kwam tot uitdrukking in de regel “To day when we shall meet again”.

Het was een muzikale middag van een goed niveau, waarbij ook wij (het publiek) uitzien naar de volgende ontmoeting.

Frank Hulleman

20 december 2015

Con Amore op weg naar kerst.

In de goed gevulde recreatieruimte van Weidesteyn verzorgde Con Amore haar jaarlijks kerstconcert op weg naar kerst. Vaste waarde binnen Con Amore: de solist Emile Boer en het Vocaal Ensemble. En natuurlijk dirigent pianist Henry Huisjes. Hij wist deze middag zangeressen/zangers tot boeiende prestaties te brengen.

Ik miste bij het concert het optreden van de alt Rolien Otten (Gabriellas Song)? Het programma van de middag bestond uit een aantal Nederlandse en Engelse songs. Na het welkom opende het koor met het nummer One Thousend Candles en de Christmas way. Aansluitend met samenzang er is een kindeke & midden in de winternacht. Daarna samenzang met bekende kerstliederen, afgewisseld met het koor van Engelse songs bv Baby Born en het prachtige song How Quietly.

Uit de vele reacties van de aanwezigen voor al meezing-kerstnummers in een goed gekozen programma.

Met als slot samenzang; Stille Nacht.

B. Bols.

12 december 2014

Con Amore geeft haar eerste Midwinterconcert

Afgelopen vrijdag heeft het zangkoor “Con Amore” uit Hoogeveen haar eerste midwinterconcert gegeven.

In een rijk gevarieerd muzikaal programma zijn liederen uitgevoerd door de solisten en het koor.

De medewerkende solisten waren: Emile Boer (Bariton); Rolien Otten (Alt); Eliene Schuinder (Fluit); Tibor Elferink op diverse Saxofoons; Julius Pangkey op Banjo; het “Vocaal Ensemble” van Con Amore en het koor “Young Con Amore”.

Een van de hoogtepunten was de altsolo “Gabriella’s Song” gezongen door Rolien Otten.

Het programma voor de pauze avond bestond uit een aantal Nederlandse en Engelse songs.

Na de pauze was de uitvoering gericht op het komende Kerstfeest. De gehele uitvoering was van een goede kwaliteit waarbij de solisten en de verschillende combinaties met koor en solisten goed tot hun recht kwamen. Het concert stond onder de inspirerende leiding van Dirigent Henry Huisjes.

Uit de vele reacties van de aanwezige naar schatting ca. 220 toehoorders bleek dat het een goed gekozen programma is geweest.

Wij zien uit naar een volgend concert van dit koor.

Frank Hulleman